Category: Te ndryshme

 • Pyetje-pergjigje është një stil kuranor

  Pyetje-pergjigje është një stil kuranor

  Pyetje-pergjigje është një stil kuranor Një nga stilet që po ndjekin disa thirrës në rrjetet sociale është dhe pyetje-përgjigje. Por ka të tjerë që e kritikojnë këtë stil. Madje ka kritikë që e kanë ngatërruar këtë stili në thirrje me pozitën e dhënies së fetvasë dhe muftiut. Sipas tyre, kushdo që jep përgjigje për pyetjet…

 • Si të arrijmë mirësitë e muajit të bekuar Ramazan?

  Si të arrijmë mirësitë e muajit të bekuar Ramazan?

  Si të arrijmë mirësitë e muajit të bekuar Ramazan? Argumentet e ekzistencës së Zotit: 1. Ne e ndiejmë në shpirtë se ka një Zot dhe kemi prirje të natyrshme ta adhurojmë Atë. Ne priremi t’i lutemi Zotit, sidomos kur biem në vështirësi. Ne kemi bindje se ka një Zot që na ruan nga të këqijat…

 • Nata e mirë 15 shaban

  Nata e mirë 15 shaban

  Nata e mirë 15 shaban Me largimin nga shirku dhe me pastrimin e zemrës arrijmë të na falen gjynahet Profeti a.s. ka thënë: “Allahu i Lartëmadhëruar i vështron krijesat e Tij në natën e gjysmës (15) të shabanit, dhe kështu i fal të gjithë krijesat e Tij përveç një idhujtari ose një njeriu që ka…

 • Pyetjet që rrëzojnë mohuesit e haditheve (Si të dialogosh me një mohues të tillë?)

  Pyetjet që rrëzojnë mohuesit e haditheve (Si të dialogosh me një mohues të tillë?)

  Pyetjet që rrëzojnë mohuesit e haditheve (Si të dialogosh me një mohues të tillë?) Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Salavati dhe selami qofshin për të Dërguarin tonë, për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjitha ata që ndjekin rrugën e tyre deri në Ditën e Gjykimit. Pyetja e parë:…